Pengarna hittades gömda inne i en massagestol. Polisen hittade även en påse fylld med kontanter. Foto: Polisens förundersökning

Polisens beslag – en halv miljon kronor gömda i massagestol

Uppdaterad
Publicerad

En halv miljon kronor gömda inne i en massagestol. Det fyndet gjorde Malmöpolisen vid en husrannsakan. På adressen var en mamma och hennes tre barn folkbokförda – samtliga nekar till brott.

Husrannsakan genomfördes i oktober med anledning av misstankar om ett grovt vapenbrott. Ingen i familjen säger sig känna till pengarna och den tekniska undersökningen ger heller inte svar på vem pengarna tillhör.

Enligt Malmöpolisen är beslaget på 545.050 kronor ovanligt stort.

– Att det är uppe i en halv miljon som den här domen säger är ganska ovanligt, men att vi beslagtar kontanter från misstänkt brottslig verksamhet är inte ovanligt. Summor upp mot 150.000 är lite vanligare, säger Nils Norling, informatör på polisen.

En halv miljon kronor i polisens beslag. Foto: Polisens förundersökning

Anmälan om penningtvätt

Nu har Malmö tingsrätt beslutat att pengarna ska förverkas.

– Att förverka något behöver inte innebära att det ska förstöras, det kan innebära att det tas ifrån någon, säger Nils Norling.

Enligt P4 Malmöhus tillfaller pengarna nu staten.

Polisen har upprättat en anmälan om penningtvättbrott.

– Det handlar om var pengarna kommer ifrån, att det kan misstänkas att pengarna kommer från en brottslig gärning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.