Polisens insats mot mc-klubb kritiseras

Uppdaterad
Publicerad

När polisen i Skåne slog till mot en fest som en mc-klubb höll i Kågeröd tvingades festdeltagarna att sitta utomhus i vinterkylan i flera timmar. JO riktar nu kritik mot polisens agerande.

Natten mot den 11 december gjorde ett 30-tal poliser en insats mot mc-klubbens fest. Enligt polisen hade telefonsamtal om hot och misshandel på festen inkommit.

Polisen tömde lokalen på festdeltagarna och tvingade dem sedan att sitta på bar mark utomhus i kylan i flera timmar. 26 personer från festen anmälde senare polisen för övervåld.

Hans Ragnermalm, ställföreträdande på JO, tycker inte att det fanns grund för att hålla kvar personerna på det sättet. Dessutom saknar polisen en hel del dokumentation från platsen för att kunna få rättsligt stöd för sina vålds- och tvångsåtgärder.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.