Patrik Isacsson är lokalpolisområdeschef i Lund. Foto: Ylva Esping

Polisstationen i Dalby försvinner

Publicerad

Lokalerna behövs för andra ändamål, säger hyresvärden. Därmed försvinner polisstationen i Dalby i slutet av november. Samtidigt ska polisens närvaro i östra delarna av Lunds kommun ses över.

Polisstationen i Dalby har haft stängt under sommaren på grund av semestertider.

Nu står det klart att stationen kommer fortsätta vara stängd. Detta på grund av att hyresvärden har andra planer för lokalerna, vilket innebär att polisen tvingas flytta ut.

Har ni letat ny lokal?

– Inte aktivt. Vi tänker att vi ska börja ser över vilken slags närvaro vi ska ha i östra Lund – om vi ska ha en lokal, rullande poliskontor eller vara i medborgarhusen. Vi vill inte låsa oss vid ett alternativ utan först höra vad medborgarna vill ha, säger Patrik Isacsson, lokalpolisområdeschef i Lund.

Påverkar inte polisens närvaro

Polisens närvaro i östra delarna av Lunds kommun förblir oförändrad, även utan polisstation.

– Det blir ingen skillnad från hur det sett ut de senaste åren. Den polisiära verksamheten har inte utgått från Dalby, utan där har bara funnits reception, säger Patrik Isacsson.

För att utvärdera hur polisens närvaro ska se ut framöver ska polisen tillsammans med kommunen starta ett nytt medborgarlöfte under namnet Tryggt östra Lund.

Inte bråttom

Genom medborgarlöftet ska polisen, skolan, räddningstjänsten och sociala myndigheter träffas för att prata om östra Lund. Även medborgardialoger ska hållas för att höra invånarnas synpunkter.

– Vi har inte bråttom med detta, så vi tänker ta tid på oss för att hitta det bästa alternativet för hela bygden, säger Patrik Isacsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.