Politiker deltog i elbilsrally

Uppdaterad
Publicerad

På söndagseftermiddagen körde bilarna i Oresund Electric Car Rally i mål vid Scaniabadet i Malmö.

Rallyt började på lördagen i Köpenhamn och gick via Helsingör och Helsingborg, där man stannade för nattvila, för att sedan fortsätta över Landskrona till Malmö.

60 bilar deltog och vinnare blev Andy Rietschel och Gordon Strömfeldt i bil nummer 11, från Easycharge i Sverige. Det var de som hade förbukat minst energi på vägen och klarat att hålla den angivna medelhastigheten på 40 kilometer i timmen.

Kända namn bland förarna

Rallyt var öppet elbilar och plug-in-hybrider och flera kända namn fanns med bland förarna, bland annat rallydrottningen Tina Thörner som igår körde tillsammans med miljöpartiets Åsa Romson och idag med Helsingborgs kommunalråd Lars Thunberg (KD).

Det är bland annat Malmö stad, Köpenhamns kommun och Helsingborgs stad som anordnar Oresund Electric Car Rally, och årets upplaga var den tredje i ordningen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.