Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Just nu går det inte att hitta lediga hotellrum i Malmö den 10-12 maj nästa år. Staden är värd för Eurovision och priset för en hotellnatt beräknas öka. Foto: Oliver Kertes/SVT

Dyrare hotellrum i Malmö inför Eurovision Song Contest 2024

Uppdaterad
Publicerad

Just nu går det inte att hitta lediga hotellrum i Malmö den 10-12 maj nästa år. Staden är värd för Eurovision och priset för en hotellnatt beräknas öka.

När SVT Nyheter Skåne kollar på olika bokningssajter för hotell så finns det just nu inga ledig rum för Eurovisionhelgen i maj 2024.

Men den som vill besöka Malmö den helgen behöver inte bli förtvivlad än. Flera av hotellen säger att många rum har förbokats och att en del av dessa kommer att avbokas.

Ringde samma dag som Loreen vann

En del bokade redan samma dag som Loreen vann, även om det då inte var klart att nästa års final äger rum i Malmö. Samtidigt har vissa hotell inte öppnat bokningen än.

– Man ska ha is i magen, säger Jens Lyckman, hotelldirektör på Clarion Hotel & Congress Malmö Live.

Många rum är reserverade av Malmö stad som vill se till att alla delegationer får plats. De har bokat rum på flera hotell i Malmö men vill inte berätta hur många rum det rör sig om.

– Bokningarna rör sig över tiden, säger Johan Hermansson, fritidsdirektör på Malmö stad.

Dyrare än vanligt under Eurovisionhelgen

Flera av hotellen räknar med att priserna kommer att bli högre än en vanlig helg.

– Kanske får lägga en 5000-6000 om du bara ska bo den fredagen och lördagen, gissar Jens Lyckman.

De som försökte boka ett hotellrum under måndagsmorgonen kunde sätta kaffet i halsen när det fanns rum ute för 55 000 kronor natten på ett annat hotell i Malmö. Det visade sig senare vara en bugg, enligt hotellet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.