Det är inte bara till gruppspelsmatcherna som Danmark har köpt 70 procent av biljetterna, utan det är till hela mästerskapet. Foto: TT/Arkiv

Dansk invasion när handbolls-EM kommer till Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Den 10 januari startar handbolls-EM och det kommer vara rött och vitt som fyller Malmö arena. 70 procent av biljetterna har sålts till danskar.

– Danskarna ser Malmö som sin hemmarena och i år kommer de invadera Malmö, säger Karin Mårtensson, vd Malmö Arena.

Danmark spelar sina gruppspelsmatcher i Malmö Arena, där de möter Island i premiärmatchen. Sverige spelar sina gruppspelmatcher i Scandinavium i Göteborg och där väntar Schweiz i premiärmatchen.

– Det har gått bra för Danmark de senaste åren. Därför tror jag intresset är så stort just nu. Vi kommer ta hem det i år, säger supportern Jan Bredahl.

Jan Bredahl hann aldrig få tag i någon biljett till handbolls EM. Men han kommer kolla hemma istället. Foto: SVT

Tre värdnationer

Sverige, Norge och Österrike är de länder där handbolls-EM kommer att spelas i. Men ska Sverige och Danmark mötas i Malmö, då måste de gå vidare ifrån respektive grupper.

– Om de nu möts så kommer Sverige ha det kämpigt att ta tillbaka Malmö. För danskarna kommer göra sig hemmastadda här, säger Karin Mårtensson, vd Malmö Arena.

Danmark håller sitt handbollslag kärt

På gågatan Ströget i Köpenhamn är de flesta överens om att danskarna håller sitt handbollslag kärt.

– Vi har bra spelare och det har gått bra för laget, så jag kan förstå varför intresset är stort, säger Catharina Lund.

Catharina Lund kommer kanske kolla om det går bra Danmark. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.