Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Råttorna har invaderat Färsingaskolan i Sjöbo. På tisdagen dök en råtta upp i en toalett. – Det känns ju inte jättebra, säger eleven Gustaf Ehrnborn

Råttor har invaderat Färsingaskolan i Sjöbo – dök upp i toalettstol

Uppdaterad
Publicerad

Färsingaskolan i Sjöbo har inte bara problem med stökig arbetsmiljö. Nu har skolan även invaderats av råttor. I tisdags dök en råtta upp i en toalett. 

– Jag hörde mina kompisar skrika och stack dit och filmade den, säger eleven Samuel Axelsson. 

Han berättar att det en tid gått rykten om råttor som synts, bland annat i personalrummet. 

– Lärare har berättat att det har sprungit runt råttor när de har kommit till skolan på morgonen, säger Gustaf Ehrnborn, som går i årskurs 9 på Färsingaskolan. 

Städpersonal har enligt eleverna sagt att de har sett råttor sitta och äta på skolan.  

– Det känns ju inte jättebra. De säger att det är hål efter vandaliseringen på skolan som har gjort att råttorna kommer in, säger Gustaf Ehrnborn.

Haft problem med råttor sedan efter jullovet

Men enligt Morgan Johnsson, vd på Sjöbohem stämmer inte det.

– Nej, råttorna och vandaliseringen inget med varandra att göra. Vi har haft problem med råttorna sedan efter jullovet och jagat dem med fällor och annat sedan en månad tillbaka, säger han.

Han berättar också att de under sportlovet förra vecka spolade och filmade alla rör utan att hitta något konstigt.

– Olyckligt att hitta en råtta i toastolen. Obehagligt men vi vet ju inte om den kommit från rören eller om den plumsat ner ovanifrån, säger Morgan Johnsson.

Råtta upptäcktes i toaletten

På tisdagen stod det klart att ryktena var sanna. Efter att råttan upptäckts i toalettstolen, tillkallades vaktmästaren. 

– Han tryckte på spolknappen och spolade ner den, säger Samuel Axelsson. 

Detta hände första skoldagen efter att Färsingsaskolan hållits stängd i mer än en vecka på grund av den otrygga och stökiga miljön

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.