Fyra personer misstänks för grova ekonomiska brott sedan polisen slagit till mot en olaglig spelklubb i Staffanstorp. Foto: Claudio Bresciani/Scanpix

Razzia mot spelklubb i Staffanstorp – omsatte miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Polisen slog till mot en misstänkt olaglig spelklubb i Skåne efter en längre tids spaning. De misstänker att klubben har omsatt cirka tolv miljoner kronor sedan 2020. Fyra personer är misstänkta för grova ekonomiska brott.

– Ett ganska vanligt tillslag, säger Lars Olson, kammaråklagare vid Ekobrottsmyndigheten.

Spelklubben håller på med poker. När polis och civila utredare kom till klubben i Staffanstorp tidigare i veckan fanns 13 spelare i lokalen. I en sluten facebookgrupp har de haft flera hundra medlemmar, uppskattar Ekobrottsmyndigheten. På fredagen gick polisen in, för att anhålla de misstänkta och beslagta bevis.

– Helt enkelt gick polis in i lokalen under tiden som verksamheten var igång, säger Lars Olson, kammaråklagare vid Ekobrottsmyndigheten.

Tog datorer i beslag

Polisen har dessutom gått in i de misstänktas bostäder för att samla in bevismaterial.

– Det är huvudsakligen datorer som det handlar om, säger Lars Olson.

Från de beslagtagna datorerna ska polisen leta efter andra meddelanden utöver dem i facebookgruppen, med exempelvis spelare.

Tre av de fyra huvudmisstänkta är från Skåne och var inledningsvis anhållna. Men har släppts eftersom de förhörts och inte tros kunna skada den fortsatta utredningen. De är misstänkta för grov olovlig spelverksamhet, grova bokföringsbrott och grova näringspenningtvättsbrott.

Vad talar för att de är skyldiga?

– Det finns en rad olika omständigheter, men det kan jag inte gå in på, säger Lars Olson, kammaråklagare vid Ekobrottsmyndigheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.