Mona Schultz är nöjd med svaren hon har fått från politikerna. Foto: Fredrik Sandberg/TT/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Nu har statsministern ringt till farmor Mona om explosionen

Publicerad

Under tisdagen svarade inrikesminister Mikael Damberg (S), och på onsdagen ringde statsminister Stefan Löfven (S) upp. Nu har Mona Schultz fått två svar från regeringen.
– Det är så fantastiskt att de lyssnar, säger Mona Schultz.

”På bilden ser ni rutan till mitt lilla barnbarns rum och på andra sidan väggen av den sprängda porten låg den finaste lilla killen och sov. Han sov gott i tron att han var trygg i sitt hem.”

Så inledde Mona Schultz sitt öppna brev till Sveriges regering. Inlägget fick stor spridning vilket ledde till att inrikesminister Mikael Damberg (S) svarade Mona.

– Det är ett allvarligt läge och det är uppenbart att vi behöver göra mer för att komma till rätta med problemen, det gäller såväl sprängningar som skjutningar, skrev inrikesminister Mikael Damberg i en kommentar till Monas inlägg på Facebook.

Men det räckte inte som svar från regeringen. Under onsdagen ringde statsminister Stefan Löfven (S) upp Mona Schultz.

– Han beklagade det som hade hänt och att vi hade fått uppleva detta. Sen började vi prata om hur man kan lösa problemet, då var vi överens om mycket. Jag uppskattar verkligen att de tar detta på stor allvar, säger Mona Schultz.

Kritisk till hjälpen

Mona Schultz berättar att hon sedan händelsen har blivit kritisk mot att inget av hennes barnbarn har blivit erbjuden hjälp.

– Ingen har pratat med oss efter händelsen. Jag har insett att man blir väldigt lämnad och att ingen hjälper till så man kan prata om vad som har hänt, säger hon.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Mona Schultz skriver nu ett öppet brev till regeringen om sprängningarna som har varit i Malmö. Foto: SVT/Mikael Nilsson

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer