Restaurangägaren Fredrik Lundegård har pausat verksamheten Foto: Andreas Irebring

Han tvingas stänga för att överleva krogkrisen

Publicerad

Restaurangägaren Fredrik Lundegård i Lund kämpar likt många andra krögare för sin överlevnad på grund av coronapandemin. Hans senaste restaurang Färgstarkt klarar sig just nu undan en konkurs för att han lyckats komma överens med fastighetsägaren om att tillfälligt inte betala någon hyra.

– Det är svårt att överleva och därför har vi valt att pausa verksamheten. En konkurs hade varken varit bra för oss eller för fastighetsägaren, säger Fredrik Lundegård.

Fredrik Lundegård tror att de restauranger som klarar krisen har goda förutsättningar att lyckas med sin verksamhet i framtiden med färre aktörer i branschen.

– Samtidigt kanske många väljer att inte starta en restaurang då det gått åt skogen innan.

Vaccinet är räddningen

Att vaccineringen mot covid-19 är igång glädjer Fredrik Lundegård.

– Jag hoppas att vaccinationsprocessen går fort och att vi kan släppa restriktionerna. Hela vår bransch blöder kraftigt när folk inte kan gå ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.