Foto: Arkiv/Janerik Henriksson

S-politiker bet servitris – lämnar alla uppdrag

Uppdaterad
Publicerad

En socialdemokratisk politiker från Malmö har lämnat alla sina uppdrag efter att på en julmiddag ha bitit en servitris i armen. – Jag blev stum när jag hörde vad som hänt, säger Joakim Sandell (S), ordförande i arbetarekommunen.

Politikern har under de senaste tio åren haft uppdrag i flera nämnder, varit ersättare i fullmäktige samt haft styrelseuppdrag i ett kommunalt bolag.

Det var efter ett styrelsemöte i bolaget som ledamöterna nyligen fortsatte till en julmiddag där mannen blev väldigt  berusad. Han ska ha tafsat på servitrisen och sen också bitit henne i armen. Hon berättade vad som hänt för sin pappa som är lokal S-politiker i Malmö. Efter ett möte talade pappan sen med arbetarekommunens ordförande Joakim Sandell.

– Och jag blev stum när han berättade vad som hänt.  Jag kan inte begripa att man beter sig på det viset.

Joakim Sandell hörde sig för med andra gäster på julmiddagen som alla gav samma bild av kvällen. S-politikern hade varit berusad och uppträtt olämpligt mot servitrisen.

– Så jag träffade honom personligen, berättar Joakim Sandell. Han medger att han var väldigt berusad. Men han minns inte så väl vad som hände under kvällen. Han förstår dock att han måste lämna sina uppdrag.

Vd:n för det kommunala bolaget som höll julmiddagen har också tagit kontakt med kvinnan och restaurangen och bett om ursäkt.

– Uppträdandet är inte förenligt med att vara förtroendevald, konstaterar Joakim Sandell (S), arbetarekommunens ordförande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.