Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kvinna trycker ner köttet i sin träningsväska och går sedan ut ur butiken genom ingången. Foto: Polisens förundersökning

Så kan en stöld i en matbutik i Malmö se ut

Uppdaterad
Publicerad

Butiksstölderna har ökat det senaste året. De mest eftertraktade varorna är enligt handlarna bland annat kött, smör och kaffe. En kvinna i står just nu åtalad för att ha försökt stjäla allt detta från en butik i Malmö.

Kvinnan har i polisförhör sagt att hon blivit rånad och behövde pengar, en person som hon inte vill namnge har då sagt åt henne att stjäla kött, smör och kaffe för att få pengar. Det rådet lydde hon och gav sig av till samma butik i Malmö tre gånger samma vecka.

Fångas på film

I övervakningsfilmen syns hur hon trycker ner allt i påsar och väskor för att sedan gå rakt ut ur butiken. Totalt försökte hon stjäla varor till ett värde av 3 766 kronor. Hon står åtalad för två fall av stöld och ett av ringa stöld.

Anmälan mot kvinnan är en av över 1 300 stycken som gjorts i Malmö sedan starten av året, den högsta siffran som varit de senaste fem åren.

I klippet kan du se hur det gick till när kvinnan stal kött, kaffe och smör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.