Skånska Besiktasfansen Naser Bekiri och Burak Kaya. Foto: SVT

Så ska Besiktas-fansen hylla sitt lag i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

När Malmö FF möter Besiktas i Europa League står publiken i fokus. Det turkiska laget riskerar att stängas av från Europaspel om fansen missköter sig. Därför har de uppmanat Malmö att stänga bortasektionen och inte sälja biljetter till bortasupportrar.

Besiktas spelare togs emot av supportrar när laget landade på Sturup på onsdagseftermiddagen. Men när matchen mot Malmö FF startar på torsdagskvällen kommer Besiktas svartvita färger inte att synas på läktaren.

– Det är lite tråkigt. Senast Besiktas var här i Malmö var för 13 år sen. Nästa gång vet man inte när det blir, säger Burak Kaya från Besiktas supporterklubb i Malmö.

Ingen bortasektion

Besiktas har uppmanat Malmö FF att inte sälja biljetter till bortasupportrar. Det finns därför ingen bortasektion till matchen. Besiktas klubbledning har också uppmanat sina fans i Malmö att inte bära lagets färger. Anledningen är att Besiktas riskerar två års avstängning från Europaspel om fansen orsakar problem under match.

Den villkorliga domen kom efter att fans stormat planen under matchen mellan franska Lyon och Besiktas i april 2017.

Fansen i Malmö har full förståelse för klubbens beslut.

– Vi kommer att ha halsduken som är halv MFF och halv Besiktas, säger Naser Bekiri.

– I övrigt kommer vi att vara ”civilklädda”, säger Burak Kaya.

”Kan bli kryss”

Båda är optimistiska om utgången av matchen.

– I normala fall borde Besiktas vinna utan några som helst problem. Vi hoppas på en tvåa men det kan ju bli ett kryss också, säger Burak Kaya.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.