Satt på Möllevångstorget med pistol

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot onsdagen ringde en person till polisen sedan han sett en man med vapen på Möllevångstorget i Malmö. När polispatrullen kom dit satt en man vid statyn med en pistol.

Det var strax efter klockan tre under natten mot onsdag som en man gick över Möllevångstorget och såg en annan man sitta med ett vapen vid statyn. Polisen hittade mycket riktigt en man med vapen på sig och grep honom. Senare under onsdagsförmiddagen anhölls han misstänkt för grovt vapenbrott.

– Mannen är i trettioårsåldern och han misstänks för grovt vapenbrott, säger Nils Norling, presstalesperson vid polisen i Malmö.

Han menar att personen som ringde när han misstänkte att han sett ett vapen kan ha förhindrat flera andra grova brott.

– Det är helt rätt att ringa även om man bara misstänker att man sett något. Det är bättre att låta oss göra bedömningen om det är något eller inte, säger Nils Norling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.