– Vi tar avstånd från SD:s agerande, säger kommunalrådet Anders Almgren (S). Foto: SVT

SD publicerar kartor över flyktingboenden

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraterna i Lund lägger ut kartor och listor över flyktingboenden i Lunds kommun på Facebook.

– Vi tar avstånd från SD:s agerande, säger kommunalrådet Anders Almgren (S).

Sverigedemokraterna motiverar publiceringen med att partiet vill informera invånarna, eftersom de tvivlar på att kommunen själv kommer att göra detta.

”De försöker döda debatten och informationen om vad som pågår. Vi måste informera grannar och andra om planerna, så de har en möjlighet att klaga – till kommunens tjänstemän och politikerna,” står det på Facebooksidan.

”Spelar högt spel”

Kommunalrådet Anders Almgren är kritisk.

– Visserligen är det de publicerar allmänna handlingar. Men SD spelar ett högt spel med tanke på de eldsvådor och mordhot som förekommit på boenden runt om i landet. Jag tycker inte att de tar sitt ansvar.

Enligt Sverigedemokraterna har kommunen kringgått reglerna om att annonsera i tidningar och informera grannar i samband med etableringar av nya boenden. Något som Anders Almgren tillbakavisar.

– Vi sköter detta ordentligt i Lund och har inte kringgått några regler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.