Kim i slukhålet. Foto: Christian Oskarsson

Här kryper Kim genom gigantiska slukhålet

Uppdaterad
Publicerad

Lastilschauffören Charlie Oskarsson upptäckte ett stort slukhål mellan Glimåkra och Osby. Kompisen Kim kröp ner i hålet – och kom ut på andra sidan vägen.

Två gånger i veckan kör Charlie Oskarsson lastbil på länsväg 2121. På tisdagsmorgonen var det dimmigt, men Christian såg något konstigt till höger på vägen, något som radio P4 Kristianstad först rapporterade om.

Charlie körde vidare, tittade i backspegeln och funderade.

– Jag körde sakta 100 meter till men stannade bilen för att jag började fundera på vad det var för något. Jag backade sakta bilen och såg detta stora slukhål mitt i vägen på två gånger en meter brett och en meter djupt.

Charlie och kompisen Kim stannade till och tog bilder och när Kim hoppade ner i hålet såg han att det var en gång från hålet ända ut till diket på andra sidan vägen. Kim kröp igenom och Charlie filmade.

Enligt Stefan Rittbo, projektledare på Trafikverket i Göinge, så är det ett 170 centimeter  stort rör under vägen som har kollapsat och fört med sig jodmassor och asfalt ut under vägen.

Vägen är nu avstängd och trafiken leds om via andra vägar. Trafikverket uppskattar att reparationsarbetet kommer att pågå till fredag den 22 december klockan 16.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.