Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
- Vad heter det? Kom igen, hur länge har du bott i Sverige, skriker SFI-läraren till en elev i Malmö. Händelsen kan du se i videon ovan. Foto: Privat

SFI-lärare fick utbrott i klassrum – skrek och låste dörren

Uppdaterad
Publicerad

På en lektion i svenska för invandrare fick läraren ett utbrott och skrek högt till en av eleverna samtidigt som hon slog med handflatan i bordet framför eleven.

-  Vad heter det? Kom igen, hur länge har du bott i Sverige?

Detta och det som sedan hände i klassrummet filmades av en elev.

Det var under en lektion på fredagseftermiddagen i Malmö som läraren fick ett utbrott och började skrika åt eleverna. En elev säger att hon är rädd och att hon vill gå ut ur klassrummet efter lärarens utbrott.

Då skriker läraren åt henne att hon ska stanna kvar i klassrummet. Sedan låser hon dörren.

– Jag blev bestört och chockad som alla andra över vad jag såg. Det här är ingenting vi är vana vid, säger Andreas Eriksson, rektor på SFI i Malmö efter att ha sett filmen.

Se videon för att se vad som hände i klassrummet.

Han har pratat med läraren och med flera av eleverna som var i klassrummet.

– Jag vet inte vad som utlöste detta. Eleverna säger att det bara plötsligt hände.

– Jag blev bestört och chockad som alla andra över vad jag såg. Det här är ingenting vi är vana vid, säger Andreas Eriksson, rektor på SFI Malmö. Foto: Bernard Mikulic/SVT

Läraren sjukskriven

Skolan har pratat med eleverna och erbjudit samtal med kurator. De kommer även att erbjuda tolkhjälp när klassen återsamlas på fredag för att prata om händelsen i klassrummet.

Skolan gör en utredning av vad som skett. De har en dialog med eleverna och är mån om att läraren ska få stöd och hjälp.

För tillfället är läraren sjukskriven och eleverna har fått en vikarie som lärare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.