Med start nästa vecka kommer Skånetrafiken börja erbjuda blip-betalning på stadsbussar. Foto: Skånetrafiken

Skånetrafiken inför blip-betalning på stadsbussar

Uppdaterad
Publicerad

Från och med nästa vecka kan bussresenärer i Hässleholm betala genom att blippa sina vanliga betalkort. Därefter rullas funktionen ut i resten av Skånetrafikens stadsbussar.

Skånetrafiken blir först i Norden att erbjuda blip-betalning på stadsbussar, skriver de i ett pressmeddelande. Betalningen utförs genom att man håller sitt vanliga betalkort mot en läsare i bussen. Systemet finns redan bland annat i London.

Först ut i Skåne blir stadsbussarna i Hässleholm under nästa vecka, därefter Trelleborg och sedan rullas systemet ut i resten av Skånes stadsbusstrafik.

– Med blippa blir det otroligt enkelt och smidigt eftersom man slipper förbereda sig och bara kan gå ombord. Detta har länge varit efterfrågat från våra kunder, säger Camilla Bunke, försäljningschef på Skånetrafiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.