Skåningar dominerade MMA-gala

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en skånsk guldkväll under MMA-galan i Helsingborg igår. Samtliga skåningar tog hem segern och Yosef Ali Mohammad är ny mästare i tungviktsklassen.

Publiken, som under kvällen varit ganska stillasittande inne på Helsingborg Arena där den tionde upplagan av Superior Challenge huserade, reste sig upp och jublade när malmöiten Yosef Ali Mohammad äntrade scenen.

Han skulle egentligen göra upp om titeln i tungsviktsklassen med MMA-fajtern Christian Golcic, men dagen innan galan avslöjades det att Golcic häktats mot sitt nekande för grovt dopingbrott.

I sista sekunden fick Mike Neun flygas in för att ta matchen mot Ali Mohammad istället. Och det blev en lätt seger för Malmökillen, Mike Neun gav upp i första ronden (submission). Därmed blev Yosef Ali Mohammad ny mästare i tungvikt.

– Det är fantastiskt. Jag har stor respekt f ör Mike Neun för att han tog fajten på så kort varsel, sa Yosef Ali Mohammad precis efter vinsten.

Vad som också fick Helsingborg Arena att jubla var Pannie Kianzads entré, som kom ut med magdansöser. I buren mötte hon italienaren Annalisa Bucci och tog hem segern efter enhälligt domslut. Helsingborgaren Pannie Kianzad har nu fem segrar i sitt bagage och noll förluster. 

Fyra skånska segrar av fyra möjliga

* Pannie Kianzad, Helsingborg, besegrade Annalisa Bucci, Italien, via enhälligt domslut.

* Bilal Musa, Malmö, besegrade Craig Derbyshire, England, via enhälligt domslut.

* Malik Arash Mawlayi, Malmö, besegrade Aron Jahnsen, Norge, via submission i den tredje ronden.

* Yosef Ali Mohammad, Malmö, besegrade Mike Neun, England, via submission i den första ronden – vann titeln i tungvikt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.