Ny handbok ska förbättra integration

Publicerad

Just nu genomför Malmö högskola och Skåneidrotten ett projekt tillsammans för att ta fram nya verktyg i integrationsarbetet.

I projektet Sport Open deltar Skåneidrotten och från Malmö högskola deltar forskare från Institutionen för idrottsvetenskap och internationell migration och etniska relationer (IMER).

– Syftet med projektet är att det ska leda fram till en metodik i hur idrottsföreningar kan möta nyanlända, förklarar Thomas Tecle som är idrottskonsulent med särskilt fokus på integrationsarbetet vid Skåneidrotten.

Kvarts miljon

Sport Open har fått 270.000 kronor av den statliga myndigheten Vinnova för att undersöka hur idrottsföreningar arbetar med integration idag, och för att ta fram den nya handboken som ska vara färdig i sommar.

Föreningarnas erfarenheter samlas i ett utbildningsmaterial som ska spridas både inom och utanför idrotten. Projeketet ska också ta tillvara nyanländas erfarenheter av idrott och möjliggöra för nya samarbeten mellan föreningar och högskola.

Men huruvida det blir ett dokument eller något webbaserat verktyg är inte bestämt i nuläget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer