Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisens tekniker undersökte under torsdagen fyndplatsen i Slottsparken i Malmö. Foto: Per Lärka/SVT

Mänskliga kvarlevor hittades i park – mordutredning inledd

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen kunde polisen bekräfta att de skelettdelar som hittats i Slottsparken i Malmö tillhör en människa. Polisen har nu inlett en mordutredning.

Det var strax efter klockan ett på torsdagseftermiddagen som polis spärrade av delar av Slottsparken efter att en uppringare hittat delar av skelett i parken. Skelettfyndet har nu undersökts och polisen kunde på fredagen fastslå att benresterna tillhör en människa.

Enligt polisens preliminära bedömning rör det sig om en vuxen människa men man har ännu inte kunnat göra någon identifiering. Kroppen ska nu undersökas vidare hos Nationellt forensiskt centrum (NFC) i Linköping.

– Den preliminära bedömningen som gjorts är att kroppen kan ha legat där ett år ungefär, sen väntar vi ju på mer exakta svar från undersökningarna på Nationellt forensiskt centrum, säger Calle Persson, presstalesperson för polisen i Malmö.

Kvarlevor kopplas till brand

På platsen ska det även ha brunnit. Branden tros ha med kvarlevorna att göra. Ärendet rubriceras inledningsvis som mord.

– Vi har inte kunnat utesluta att ett brott ligger bakom den här personens död. Sen så är ju dödsorsaken okänd fortfarande, så vi hoppas på att den vidare tekniska undersökningen kan ge svar på den frågan, säger Calle Persson, 

Polisens tekniker har under fredagsmorgonen gjort ytterligare undersökningar på platsen och sökt med specialsökhund.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett område i parken har spärrats av och tekniker är på plats. Foto: SVT/ Per Lärka

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer