Mannen som hittades död i Ärtholmens koloniområde i Malmö var en ung man över 18 år, skriver polisen på sin hemsida. Foto: Johan Dernelius

Mannen som sköts till döds i koloniområde är identifierad

Uppdaterad
Publicerad

Den man som på fredagen hittades död i Ärtholmens koloniområde i Malmö är nu identifierad. Det rör sig om en ung man, över 18 år, skriver polisen på sin hemsida.

– I nuläget finns det ingen misstänkt eller frihetsberövad. Brottsrubriceringen är också oförändrat mord alternativt dråp, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson.

Polisutredningen fortsätter, och polisen välkomnar tips från allmänheten.

– Vi kartlägger nu mannens sista tid i livet, vilka planer han hade för kvällen och hans umgängeskrets, säger Evelina Olsson.

Blivit skjuten

Det var på fredagsmorgonen som polisen larmades till Ärtholmens koloniområde i Malmö, sedan en avliden person påträffats. Kroppen hittades utomhus, och mannen hade blivit skjuten.

Många sörjande ungdomar samlades vid mordplatsen där en 18 åring hittades ihjälskjuten under fredagsmorgonen. Foto: Johan Dernelius/SVT

Under lördagseftermiddagen sörjde flera ungdomar på platsen. Stämningen var dämpad och det dök ständigt upp fler som tog del i sorgearbetet. De tände ljus och la blommor i utkanten av koloniområdet, där 18-åringen ska ha hittats död. Polis och stödorganisationer var också på plats.

Hör kolonisten Erika Robertsson berätta hur hon reagerade efter mordet på området:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.