Skola tvingas stänga efter bråk och slagsmål

Publicerad

Skolinspektionen återkallar tillståndet för den fristående Kilowattskolan i Malmö. Skolan måste stänga och dess 60-tal elever, som går i årskurs 4–9, måste börja på en annan skola efter jullovet.

Orsaken till att myndigheten stoppar verksamheten är att allvarlig kritik på en lång rad punkter inte åtgärdats, trots hot om vite.

Skolinspektionen har efterlyst förbättringar vad gäller själva undervisningen, särskilt stöd till behövande elever, elevhälsan, betyg och miljön på skolan. Det sistnämnda handlar om att det ofta förekommer stök, bråk och slagsmål i klassrummen. Såväl elever som personal har uppgett att det förekommer mobbning.

När en fristående skola stängs blir det kommunens ansvar att erbjuda plats i en kommunal skola såvida föräldrarna inte väljer en annan fristående skola.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer