Polisen har spärrat av ett område på Calle Ljungbecks gata i Malmö. Foto: Anders Magnusson/SVT

Skott mot bostad i Malmö – misstänkt mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till fredagen avlossades skott mot en bostad i Malmöstadsdelen Bulltofta. Ingen person ska ha skadats, men polisen rubricerar händelsen som mordförsök.

Skottlossningen inträffade vid 01.30-tiden natten till fredag.

– Ingen person ska ha skadats, säger polisens vakthavande befäl Mikael Lindh.

Enligt uppgifter från polisen har de boende, en familj, sovit när flera skott gått igenom bostadens fönster. Ingen person har träffats av skotten.

– Jag kan inte säga hur många skott det rör sig om, säger Anna Göransson, presstalesperson hos polisen.

Före detta polisanställd

Polisen har under dagen varit på plats och hållit förhör med familjen.

– En av de boende i huset har varit anställd hos oss tidigare. Han har haft en civilbefattning hos oss och slutade i början av året. När vi tittar på orsaken så är det klart att det är en information som vi tar med, att han varit polisanställd, säger Eva-Gun Westford, presstalesperson hos polisen.

Enligt henne ska det inte finnas någon känd hotbild mot mannen eller övriga familjemedlemmar.

Ingen misstänkt

Polisen spärrade inledningsvis av området runt bostaden. Under natten har polisen knackat dörr i området och tekniker och sökhund undersökte platsen. Vid 05 var den tekniska undersökningen färdig, och i samband med det hävdes avspärrningen.

– I nuläget har jag inga uppgifter om vad undersökningen har gett, men allt vi får in är en viktig del i den fortsatta utredningen, säger Anna Göransson.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt, men händelsen rubriceras som mordförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.