En man befann sig inne i lägenheten när den besköts och händelsen klassas som mordförsök. Foto: Johan Nilsson/TT

Man utsatt för mordförsök i centrala Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagsförmiddagen fick polisen larm om att någon skjutit in i en lägenhet vid stadsdelen Caroli i Malmö. En man befann sig i lägenheten när den besköts och händelsen rubriceras som mordförsök.

Larmet inkom vid 10:14 på tisdagen och när polisen anlände till platsen hittade de ett skotthål i en fönsterruta till en lägenhet.

– En man befann sig i lägenheten när den besköts, men ingen har kommit till skada, säger Calle Persson presstalesperson hos polisen.

Ärendet rubriceras som mordförsök.

Platsen spärrades inledningsvis av i väntan på teknisk undersökning. Flera polispatruller och kriminaltekniker fanns på plats.

– Vi ska knacka dörr och förhöra vittnen för att försöka få klarhet i vad som hänt.  I nuläget vet vi inte om det finns någon hotbild, sa Fredrik Bratt, presstalesperson hos polisen.

Kula hittad i lägenheten

Vid 12-tiden var den tekniska undersökningen klar.

– Vi har hittat en kula i lägenheten. Nu fortsätter vi arbetet med att ta reda på vem som skjutit och varför. Vi ska också se om det kan finnas övervakningskameror i närheten som kan ha fångat något på bild, säger Calle Persson, presstalesperson hos polisen.

Ingen person är i nuläget gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.