Ingen av de som befann sig i lägenheten har kommit till skada. Foto: Mikael Nilsson

Skottlossning mot lägenhet på Rosengård i natt

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter 03-tiden natten mot lördagen fick polisen flera larm om en skottlossning på Ramels väg i Malmö. En okänd gärningsman avlossade flera skott rakt in i en lägenhet. Tre barn fanns i lägenheten, men ingen träffades av skotten.

Polisen var på plats under natten och kunde konstatera att någon har skjutit in mot en lägenhet. Fem personer befann sig inne i lägenheten, varav tre var barn.

Ingen av de som befann sig i lägenheten har kommit till skada.

– Om någon är misstänkt vill jag inte gå in på, men just nu är ingen frihetsberövad, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid polisen.

Platsen spärrades av och tekniker har varit på plats för en brottsplatsundersökning. Under morgonen avslutade polisen sin tekniska undersökning och avspärrningarna kunde hävas. Polisen har upprättat en anmälan om försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.