Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen spärrade av området efter att det skjutits mot en personbil. Foto: Jens Christian

Skjutning mot personbil i centrala Hässleholm

Uppdaterad
Publicerad

Flera uppringare larmade om en skottlossning i närheten av Fisktorget i Hässleholm under lördagseftermiddagen. Enligt polisen avlossades skott mot en personbil där minst en person befunnit sig.

Larmet kom in vid 13.30-tiden på lördagseftermiddagen men när polisen kom till platsen anträffades varken någon skadad eller misstänkt.

En stund senare hade bilden klarnat lite.

– Vi har pratat med ett antal vittnen på plats och det man vet är att skott har avlossats mot ett fordon där minst en person befunnit sig i, sa Evelina Olsson, presstalesperson hos polisen.

Har identifierat en målsägande

Skottlossningen ska ha inträffat i närheten av Fisktorget, men den beskjutna bilen ska ha kört från platsen och senare hittats på Kungsgatan. Polisen spärrade av i centrala Hässleholm, bland annat på Frykholmsgatan.

Under söndagseftermiddagen var polisen sparsam med information om fallet, som utreds som mordförsök. De bekräftade att man identifierat en målsägande och att utredningsarbetet fortgår, med bland annat dörrknackning.

Förhör och teknisk undersökning fortsatte under måndagen.

– Det har skett på ett ställe där det befann sig många personer så vi sätter stor tilltro till allmänhetens hjälp, säger Håkan Klein vid polisen i Hässleholm, till SVT Nyheter Skåne på måndagen.

Polisen utreder skjutningen som mordförsök. Foto: Jens Christian

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.