Foto: Gaith Jalawi

Skottlossning i Rosengård centrum

Uppdaterad
Publicerad

En skottlossning inträffade på Rosengård centrum i Malmö på tisdagseftermiddagen. En skottskadad man fick föras till sjukhus.

Ett flertal polispatruller, bland annat ridande poliser, larmades till platsen. Området spärrades snabbt av efter skottlossningen, som inträffade vid 16-tiden.

Köpcentret stängdes och folk kunde till en början varken gå in eller ut då polisen sökte efter vittnen.

Våldsamma dygn i Rosengård

– Vi samlade folket vid utgångarna och försökte få ut dem en efter en. Vi ville få deras personuppgifter och vittnesmål. Då var det sagt att skytten hade lämnat platsen, säger Lotta Svensson, yttre befäl på Malmöpolisen.

Bråk på platsen

Enligt polisen inträffade ett bråk mellan flertalet personer som ska ha lett till att en man blev skjuten i benet.

– De har spärrat av platsen där det har inträffat, utanför guldsmedsbutiken inne i köpcentret, säger Mikael Nilsson, SVT Nyheter Skånes fotograf på plats.

Efteråt lämnade gärningsmannen platsen till fots. Polisen söker i området men ingen person är i nuläget misstänkt eller gripen. Även tekniker och en vapenhund har kallats till platsen.

– Vi har inga spår i nuläget, säger yttre befäl Lotta Svensson.

Strax före klockan 18 kunde folk lämna köpcentret. Polis på plats skrev upp registreringsnumret på alla bilar som körde ut från parkeringsplatsen.

Enligt Gaith Jalawi, frilansjournalist på platsen, fick inga bilister eller besökare lämna centret utan att ha visat legitimation och blivit kontrollerade.

Ingen gripen

– Det har lugnat ner sig nu, tidigare var det lite rörigt med mycket folk, säger Lotta Svensson, till TT.

Ingen är gripen misstänkt för brottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsamma dygn i Rosengård

Mer i ämnet