en kon som markerar tomhylsor och en polis bakom avspärrningar

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera tomhylsor hittades vid platsen där skottlossningen skedde. Foto: Mikael Nilsson

Skottlossning vid Södervärn i Malmö – skadad man gripen

Uppdaterad
Publicerad

En man blev lindrigt skadad efter en skottlossning i Malmö på måndagskvällen. Senare under kvällen meddelade polisen att de gripit mannen, misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott.

Larmet kom 19:51 på måndagskvällen. Flera polispatruller och specialsökhund kallades till platsen och avspärrningar upprättades vid Södervärnsgatan.

– Jag hörde två skott, säger ett vittne till SVT Nyheter Skåne.

Skottlossningen skedde utomhus och tomhylsor hittades på platsen.

Skadad men gripen

En man anträffades lindrigt skadad på en annan adress, Vitemöllegatan, i Malmö. Mannen greps senare av polisen, misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott.

– Men det rör sig inte om en skottskada, han har skadats på annat sätt under händelsen, säger Nils Norling, presstalesperson på polisen i Malmö.

Dörrknackning har skett i området och vem den skadade mannen ska ha avlossat skotten mot kan polisen i nuläget inte uttala sig om. Den misstänkte mannen befinner sig nu i arresten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.