David Polfeldt visar runt i Massives nya lokaler. Foto: Bernard Mikulic

Dataspelsjätte flyttar till Möllan: ”Vill vara en del av detta Malmö”

Publicerad

Nu tar Massive Entertainment steget in i en gammal byggnad med helt ny interiör. Målet är att öka kreativiteten när det som en gång var en fabrik för sytillbehör förvandlas till en arbetsplats för hundratals dataspelsutvecklare.

I fyra år har planering och renovering pågått och under påskhelgen flyttar dataspelsbolaget Massive in i kvarteret Eden vid Möllan i centrala Malmö.

Lokalerna är renoverade för att maximera kreativiteten för de 600 anställda.

– Alla arbetsplatser är gjorda för att vara så lugna som möjligt. Det vita fungerar som en målarduk, helt vitt och helt tomt. Vi vill att innehållet ska vara de som jobbar här, säger vd David Polfeldt.

Vill förändra Möllan

Valet av plats är ingen slump.

– Vi tittade först på Västra Hamnen, men sen tänkte vi att vi hellre vill vara en del av detta Malmö. En del kvarter här beskrivs som problemkvarter och det är lätt att fjärma sig från det och försöka skapa distans. Men vi vill vara en aktiv del i att förändra de delarna av stan som anses vara mer utsatta, säger David Polfeldt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.