Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör kommunikationschefen Magdalena Hellström berätta varför de vill ändra loggan, och hör invånare tycka till om saken. Foto: Teresia Loive/SVT

Skurup spolar Nils Holgersson: ”Inte vår identitet längre”

Uppdaterad
Publicerad

Skurups kommun har beslutat att ändra den nuvarande logotypen, huruvida det blir element kvar från den nuvarande eller en hel förvandling är ännu ovisst.

Budgeten för att förändra loggan är på 1 miljon kronor under nästa år, något som Ystad Allehanda var först med att rapportera om.

Utöver miljonbeloppet har man även lagt en halv miljon för eventuella ökade kostnader under 2025 och 2026.

– Hur långt det räcker får vi se, säger Skurups kommunikationschef Magdalena Hellström.

Det finns olika orsaker till att kommunen vill förändra eller byta ut loggan, en av dem är att kommunen inte känner igen sin självbild i Selma Lagerlöfs bok om Nils Holgerssons resa.

-  Det är en barnbok, och vi är en expansiv kommun med väldigt mycket inflyttning, det stämmer inte riktigt med hur vi vill visa upp oss för omvärlden, säger hon.

Hör kommunikationschefen Magdalena Hellström berätta varför de vill ändra loggan, och hör invånare tycka till om saken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.