Crime City Rollers tog sitt fjärde SM-guld i Göteborg i helgen. Foto: Privat

Malmö-lag tog fjärde raka SM-guldet i roller derby

Uppdaterad
Publicerad

Crime City Rollers höll för favorittrycket i SM i roller derby. När det idag var dags för final mot Dock City Rollers från Göteborg vann Malmölaget med överlägsna 272-93.

Crime City Rollers är så bra att de inte möter svenska motståndare så ofta. Laget är rankat åttonde bäst i världen. Nästa svenska lag på den listan är Stockholm Roller Derby som ligger på 21:a plats. Och det finns många anledningar till att man är så mycket bättre.

– Vi har så mycket bättre förutsättningar än många av de andra, säger Ulrika Dilton i Crime City Rollers.

– Vi får mycket stöttning från Malmö stad. Vi har en egen hall och fri tillgång till träningstider. Och vi är en stabil förening som varit igång sedan 2010.

Stillsamt firande

Det gör att klubben mest spelar internationella matcher mot starkare motstånd. Ett SM-guld är ändå värt att fira – men inte allt för häftigt...

– Vi ska samlas och fira lite, säger Ulrika Dilton.

–  Vi ska upp och träna imorgon för nästa helg ska vi vara med i en stor internationell turnering i Manchester. Men vi ska fira med hjärtat!

Sex lag gjorde upp i Göteborg

Under helgen gjorde sex lag från hela Sverige upp i SM på Angereds arena i Göteborg. Sporten går ut på att med styrka, smidighet och mod få laget att samarbeta och samla poäng. Lär dig mer om roller derby i klippet nedan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.