Personen som smittats av coronaviruset studerar i Lund. Foto: Emil Langvad/TT

Smittade personen är Lundastudent

Uppdaterad
Publicerad

Den person som bekräftats smittad av coronaviruset är en student i Lund som bor i en lägenhet hos AF Bostäder.

– Vi kan bekräfta att personen är en student som är boende hos oss, säger Af Bostäders VD Henrik Krantz.

Under tisdagen bekräftade Region Skåne att en person i Skåne blivit smittad av coronaviruset. Personen som smittats är en man i 25-årsåldern som studerar i Lund och bor i AF Bostäder, vilket studenttidningen Lundagård var först att rapportera om.

– Vår första åtgärd är att följa de anvisningar som vi har fått från Smittskyddsenheten. Vi går ut med information löpande på vår hemsida till våra hyresgäster, säger Henrik Krantz.

Lunds universitet har gått ut med riktlinjer till sina studenter, där de rekommenderar att medarbetare och studenter som nyligen vistats i riskområden arbetar och studerar hemifrån under två veckors tid efter hemkomst till Sverige.

Henrik Krantz, Af Bostäders VD, bekräftar att den smittade mannen i Skåne bor i deras studentbostäder. Foto: Firas Razak

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.