Snart ”slutplankat” på Kongens Nytorv – torget öppnar igen

Publicerad

Ett av Köpenhamns största byggen går in i slutfasen och det gör att torget kan öppnas igen. På måndag 29 januari tas planket runt Kongens Nytrov ner.

I sex år har utbyggnaden av metron i Köpenhamn präglat stadsbilden i Köpenhamn.

– Vi är många som gläder oss åt att öppna staden igen, inte minst vid Kongens Nytorv, säger Köpenhamns överborgmästare, Frank Jensen (S) i ett pressmeddelande.

Den nya Cityringen i Köpenhamn ska öppna 2019. Stationen vid Kongens Nytorv är en av de mest välbesökta med cirka 24.000 dagliga besökare, skriver tv2lorry.

– När Cityringen står klar binder den samman staden bättre, minskar trängseln och gör det ännu mer attraktivt att låta bilen stå, säger Frank Jensen.

Det kommer att bli 17 nya metrostationer i Köpenhamn från sommaren 2019.

Kongens Nytorv, som är Köpenhamns största öppna plats, grundades av kung Christian V 1670 med Paris som förebild. När metrobygget är klart ska platsen återskapas som den tidigare har sett ut. Ett 80-tal lindar ska planteras i en krans på torget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer