I klippet berättar polisen om varför de avslutat den stora sökinsatsen i Oxie. Foto: SVT

Sökningarna efter den försvunna Malmökvinnan avslutas

Uppdaterad
Publicerad

Polisen avslutar det intensiva sökandet efter den försvunna Malmökvinnan i Oxie. Men polisen ber fortsatt allmänheten om tips och upplysningar om den silverfärgade bilen och personer som synts i närheten av den.

– Vi har inga nya sökinsatser inplanerade just nu, säger Nils Norling, presstalesperson vid polisen i Malmö.

Den avslutade sökinsatsen innebär inte att man slutar leta efter kvinnan, utan att man inte längre söker på någon specifik plats.

– Vi har inte hittat henne, säger Nils Norling.

Samtidigt pågår ett intensivt utredningsarbete, förhoppningen är att det ska peka på nya platser som bli aktuella att söka på.

– Vi jobbar nu med att kartlägga personer som kan ha med försvinnandet att göra och analyserar allt material, säger Nils Norling.

Vädjar om tips

Han berättar att de just nu sållar i materialet som har kommit in under de sex dagar kvinnan varit försvunnen men vilka fynd de gjort vill han inte berätta eftersom det skulle förstöra utredningen. Polisen vädjar till människor som sett den silverfärgade Suzukin att höra av sig.

– Allt är av intresse om vare sig bilen har rullat eller stått stilla i Malmöområdet vill vi veta det och om det är människor som synts intill bilen då vill vi veta det, säger Nils Norling.

Han säger också att det kan bli aktuellt att söka igen i Oxie men inte just nu. Inga andra sökinsatser är heller planerade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.