Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Therez bor i ett av husen bakom lokalen som sprängdes, men känner sig trots det inte otrygg i sitt bostadsområde. Foto: SVT

Bostadskontor spängdes i Trelleborg: ”En rejäl smäll”

Uppdaterad
Publicerad

En kontorslokal fick omfattande skador efter ett sprängattentat i bostadsområdet Fagerängen i Trelleborg natten mot torsdagen.

– Det var en rejäl smäll, berättar en granne som väcktes av smällen.

Det var bostadsföretaget Klarabos kontorslokal som utsattes för sprängdådet vid två-tiden på natten. En dörr och fönster på tre sidor om byggnaden har förstörts.

– Jag sov på soffan i vardagsrummet och vaknade av smällen, säger en ung man som SVT Nyheter Skåne träffar i bostadsområdet Fagerängen på torsdagsförmiddagen.

Såg rök välla upp från lokalen

Mannen berättar att han bor i huset närmast lokalen som sprängdes och såg rök välla upp från byggnaden från sin balkong.

Han och flera andra boende SVT talar med, vittnar om att det har varit en del incidenter i området på senare tid, men att det mestadels är ett lugnt område.

– Här var stökigare för några år sedan, men nu är det jättefin gemenskap och trevliga människor som bor här, säger han.

På plats kunde man konstatera att något exploderat intill en kontorslokal i bostadsområdet, med stora materiella skador som följd.

Bombskyddet kallades in

Fastigheten spärrades under natten av för teknisk undersökning och nationella bombskyddet kom till platsen.

– Explosionen ska ha skett på insidan, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisen.

Polisen kommer titta på om det finns tidigare hot mot lokalen och samla in vittnesuppgifter.

Ingen skadad

Lokalen tillhör fastighetens bostadsbolag.

– Vi är självklart ledsna för det som hänt, men det är skönt att ingen personal eller boende kommit till skada, säger Andreas Morfiadakis, vd på Klarabo till SVT Nyheter Skåne.

Har ni haft några hot mot bostadsbolaget?

– Inte som jag känner till.

En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.