”Stolparna är antagligen gjutna och har därför lämnats”, säger Sara Andersson, polisens presstalesperson. Foto: Helene Blob

Staket stulet från Östra kyrkogården i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Omkring 40 meter staket har stulits från Östra kyrkogården i Malmö. Nu eftersöker polisen tips från allmänheten som kan ha sett något.

– Det kan vara så att någon klätt ut sig till byggarbetare eller liknande, och att det därför sett helt legitimt ut, säger Sara Andersson, polisens presstalesperson.

– Det känns för jävligt, kort uttryckt, jag kan inte sammanfatta det på något annat sätt, säger Anna Jeppson, kyrkogårdsmästare vid Östra kyrkogården i Malmö.

Det stulna staketet är gjort av järn och byggt i uppdelade segment.

– Det är en av kyrkogårdsvaktmästarna som ringer till oss. När han kommer till jobbet vid åtta i morse så saknas 40 meter staket som fanns där när han gick hem från jobbet igår. Så brottet har begåtts någon gång mellan 16-tiden igår och 8-tiden idag, säger Sara Andersson.

Bara skrotvärde

Staketet har inte sågats ner utan det har nedmonterats.

– Jag har ingen aning om vad man ska ha det till, det är bara skrotvärde. Kanske ska det sättas upp i en trädgård någonstans, säger Anna Jeppson.

Sven-Erik Perlman Aspeklev är kyrkogårdschef vid Östra kyrkogården i Malmö.

– Vi börjar ju bli ganska luttrade, det stjäls ju det mesta som är av metaller. Det är kors, medaljonger, tak och stuprännor och allt möjligt, säger han.

Inte hänt tidigare

Enligt Anna Jeppson är det däremot första gången som staket blir stulet.

– Jag har aldrig varit med om att de stulit staket på detta viset, säger hon.

 

Vet du mer? Så hör du av dig till SVT Nyheter Skåne 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.