Foto: TT/arkiv

Stopp för skolmats-tält i Ystad – missade att det krävs bygglov

Uppdaterad
Publicerad

Ystad gymnasium med 1700 elever skulle lösa trängseln i matsalen genom att sätta upp ett stort tält på skolgården. Men i sista stund stoppas planerna.

– Ingen av oss tänkte på att det krävdes bygglov, Det ligger på skolans mark och stör ingen, säger skolchefen Lars-Inge Persson.

Skolchefen fick det dystra beskedet på måndagseftermiddagen. Det krävs bygglov för det 150 kvadratmeter stora tältet.

– Handläggningstiden för bygglov är tio veckor. Nu hoppas vi att det går snabbare. Så vi kommer att söka bygglov, säger Lars-Inge Persson.

Alternativa lösning

Det var personalen i skolrestaurangen som kläckte idén om att sätta upp ett tält inför skolstarten nästa vecka. Den ordinarie matsalen är för liten för att det ska gå att hålla avstånd mellan eleverna.

– Personalen hade verkligen tänkt tilll. Jag tycker synd om dem, säger Lars-Inge Persson.

I väntan på bygglovet skissas nu på alternativa lösningar.

– Vi funderar på om vi kan inreda en idrottshall i närheten i ett övergångsskede. Vi för diskussion med fritidsförvaltningen, säger Lars-Inge Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.