Foto: Mikael Nilsson

Kyrkogård evakuerades efter gasläcka

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort område spärrades av runt S:t Pauli södra kyrkogård i Malmö efter en gasläcka på torsdagseftermiddagen.

– Det verkar vara en ordentlig läcka på ett eller annat sätt, sade Åsa Emanuelsson, pressinformatör på polisens ledningscentral.

Läckan ska ha uppstått efter att en gasledning blivit skadad i samband med ett arbete. Räddningstjänsten jobbade under eftermiddagen tillsammans med Eon för att identifiera ventilerna till ledningen och stänga av gasen.

–Man ser till att man kan få bort folk från området så att de inte stör arbetet för räddningstjänsten, och för säkerheten också, sade Åsa Emanuelsson.

Polisen spärrade i samband med händelsen av Agneslundsvägen samt området mellan Nobelvägen och Östra Farmvägen. Polisen var också tvungna att tömma kyrkogården och hindrade under arbete folk från att gå in där.

– Det är ju naturgas, så gasen är explosiv vid rätt blandningar, sade Håkan Månsson som är inre befäl vid Räddningstjänsten syd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.