Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett tiotal poliser och flera polisbilar var på plats efter ett storbråk på Engelska skolan i Lund på torsdagseftermiddagen. Foto: Otto Johansson

Storbråk utanför Engelska skolan i Lund

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort bråk utbröt utanför Engelska skolan i Lund på torsdagseftermiddagen. Både elever, anhöriga och utomstående ungdomar ska ha varit inblandade, enligt polisen.

Upprinnelsen till bråket ska ha varit en konflikt mellan två elever under dagen, enligt polisen.

När skoldagen gick mot sitt slut dök utomstående ungdomar upp, samt anhöriga till eleverna. Uppgifterna går isär om hur många personer som var inblandade i bråket.

Anmälningar om misshandel

– Två anmälningar om misshandel kommer att upprättas. Ingen person har behövt uppsöka sjukvård, säger Sara Andersson, polisens presstalesperson.

–  Det blev en sammanstötning mellan ungdomar utanför skolan. Det fanns en underliggande konflikt. Jag själv och flera andra vuxna fick gå in och försöka avstyra bråket, säger rektor Per Ola Olsson, till SVT Nyheter Skåne.

Tiotal poliser på plats

Ett tiotal poliser med fyra bilar tillkallades. Polisen har tagit redogörelser från personer på plats.

– Det är första gången något liknande händer på vår skola. I morgon ska vi sätta oss ner och utreda hur det kunde hända, säger rektor Per Ola Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.