Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Storbrand på förskola i Svedala Visa alla (4)
Visa alla (4)

Storbrand på förskola i Svedala

Uppdaterad
Publicerad

En brand bröt under torsdagskvällen ut på en förskola i Svedala. Enligt räddningstjänsten totalförstördes en tredjedel av skolan i branden. Eftersläckningsarbetet fortsätter under natten.

Klockan 18.29 fick räddningstjänsten larm om en brand utomhus i Svedala. När de kom till platsen visade sig branden ha spridit sig till en förskola.

– Det är en fullt utvecklad brand och vi har larmat på ett stort antal resurser. Det är en stor byggnad, så släckningsarbetet kommer att ta lång tid, sa Mattias Sköld.

Långdragen släckning

Enligt vittnen på platsen rådde kraftig rökutveckling i samband med branden och minst 15 enheter från räddningstjänsten arbetade med släckningsarbetet. Vid 21-tiden meddelade räddningstjänsten att branden var under kontroll.

– Hälften av styrkorna har kunnat lämna platsen och det ser ut som att vi lyckats rädda två tredjedelar av byggnaden. Vi är kvar på platsen under natten för eftersläckningsarbete, säger Mattias Sköld.

Halt på vägarna

Något som påverkade räddningstjänsten insats var det hala väglag, som under kvällen rådde på flera platser i Skåne.
– Insatsen har försvårats något på grund av halkan, eftersom det tar lite längre tid för oss att ta oss fram på vägarna, sa Mattias Sköld.

Enligt räddningstjänsten fanns det ingen risk att branden skulle sprida sig till ytterligare närliggande byggnader.

– Det är en stor enplansbyggnad som ligger för sig själv, så det finns ingen spridningsrisk.

En brand spred sig till en förskola i Svedala under torsdagskvällen. Foto: Anders Magnusson

Det finns inga uppgifter på att någon person ska ha skadats i samband med branden.

Polisen spärrade av platsen för att underlätta räddningstjänstens arbete och eftersom det rör sig om en publik byggnad inleds rutinmässigt en brottsutredning för att ta reda på brandorsaken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer