Foto: Mikael Nilsson

Brand på gård med hundratals djur

Uppdaterad
Publicerad

En brand bröt under söndagen ut på en gård i Höör. Räddningstjänst från flera stationer var på plats för att arbeta med släckningen. Huset som brann var ett teknikhus mellan två stall.

Larmet kom in klockan 13.18 på söndagen.

Enligt initiala uppgifter befann sig 300 mjölkkor i stallet, men id 14-tiden uppgav räddningstjänsten att djuren fanns i en annan byggnad. Det hus som brann var ett teknikhus, som innehöll gårdens mjöllkningsutrustning.

– Branden är släckt, men det stora problemet nu är hur man ska kunna mjölka 300 kor, säger Thomas Gerdsson, yttre befäl vid Räddningstjänsten Kristianstad.

Enligt honom var spridningsrisken stor, då huset som brann i princip är hopbyggt med två stall där mjölkkorna befann sig.

Varken djur eller människor ska ha blivit skadade enligt polisen.

– Vi var där och för att biträda räddningstjänsten så att de kan utföra sitt släcknningsarbete, säger Calle Persson, presstalesperson på polisen region syd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.