Sven Melander stöttar Zara Larsson. Foto: TT

Sven Melander står upp för Zara Larsson

Uppdaterad
Publicerad

SVT-profilen och skådespelaren Sven Melander stöttar artisten Zara Larsson och han är förbannad på svenska män.

I ett videoklipp på sociala medier är det en förbannad Sven Melander som visar sitt stöd för 18-åriga stjärnskottet Zara Larsson. Hon har tidigare visat sin ilska mot våldtäkter som sker i samhället, bland annat under hennes konsert på Bråvallafestivalen för en månad sedan.

– Männen hamnar på fel sida, på våldtäktsmännens sida. Det är ju män som våldtar och vi borde titta på det. Vad kan vi göra åt det? Inte är det Zara Larsson som är problemet. Det är ju vi, säger Sven Melander.

Klippet har nu fått stor spridning på sociala medier.

– Det är en fullständig gåta att en oroväckande stor del av svenska män kastar sig över Zara Larsson. Som om det inte finns något annat att bli förbannad över.

– Det är en ung begåvad svensk kvinna som har blivit ursinnig av övergreppen som drabbar unga kvinnor i Sverige. Det är obegripligt, säger Sven Melander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.