Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hundra bussar kommer att ersätta tågtrafiken mellan Lund och Malmö i tio dagar. I klippet berättar Skånetrafikens Anders Engzell vad man ska tänka på som resenär. Foto: Johan Nilsson/TT/SVT

Tågstopp mellan Malmö och Lund i 10 dagar: ”Tänk på att vara ute i god tid”

Publicerad

Nya spår ska kopplas in på Södra stambanan mellan Lund och Malmö. Det är två nybyggda spår mellan Flackarp, norr om Hjärup, och Ringvägen i Lund som ska tas i drift. Drygt 6000 resenärer reser på den här sträckan varje timme och det kommer bli trångt på ersättningsbussarna som sätts in, varnar Skånetrafiken.

Det kommer vara helt stopp i tågtrafiken mellan Malmö och Lund mellan den 19 september och den 28 september.

– Kan man jobba hemma eller lösa resan på ett annat sätt är det bra men vi har en bra beredskap, säger Anders Engzell som är kommunikatör på Skånetrafiken.

Det kommer bli trångt på både bussar och vid busshållsplatserna och resan mellan Malmö och Lund kommer ta längre tid med buss än med tåg. Ersättningsbussar kommer avgå från Malmö C och Lund C med cirka fem minuters mellanrum. Bussar kör också in till Burlöv, Åkarp och Hjärup ungefär var 15:e minut.

Se vad det är för arbete som ska göras i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.