Ann-Marie Hansson köade hela natten för att få köpa de eftertraktade biljetterna. Foto: Gunilla Fritze

Här köar supportrarna för biljetter till Chelsea-matchen

Uppdaterad
Publicerad

Många fotbollssupportrar köade i flera timmar utanför Stadion i Malmö för att få en biljett till 16-delsfinalen mellan Malmö FF och Chelsea i slutet på februari. Några hade valt att ”dygna” för att få sin biljett.

– Det har varit tufft men det har gått bra, säger Ann-Marie Hansson från Malmö. Hon tog med en ”brassestol”, varma kläder och filtar och ställde sig i kön utanför Malmö stadion redan på fredagskvällen. 

I över tolv timmar har hon väntat på att få köpa en av de drygt 2 600 biljetterna till bortamatchen i Europa Leauge mellan Malmö FF och Chelsea, som ska spelas på Stamford Bridge i London den 21 februari.

På lördagsmorgonen ringlade kön med hoppfulla biljettköpare lång utanför entrén till biljettförsäljningen. De med årskort hos Malmö FF är prioriterade och får köpa varsin biljett till bortamatchen.

– Min son står längre fram och väntar i kön. Vi vill köpa två biljetter, säger Ann-Marie Hansson.

Påminner om en rockkonsert

Ann-Marie Hansson vandrar runt utanför fotbollsarenan för att hålla värmen. Temperaturen ligger runt nollan. Många, som liksom hon varit uppe hela natten, går runt med täcken och filtar över axlarna. Det ligger tomma pizzakartonger, urdruckna öl- och läskburkar på marken och någon har tagit med en grill.

Stämningen är som vid ett biljettsläpp till en rockkonsert men i den här kön finns fler personer med MFF-halsdukar och mössor. Majoriteten av de som köar är män.

– Vi hoppas på att få biljetter även till hemmamatchen, säger några trogna MFF-supportrar som står långt fram i kön.

Den 14 februari kommer MFF att möta Chelsea hemma i Malmö.

Sålde slut på några timmar

De omkring 2 700 biljetterna var slutsålda strax efter klockan 13 på lördagen, efter att de började säljas vid 10-snåret.

– Det blev tyvärr en del som blev utan biljett. Det är svårt att uppskatta hur många men det var åtminstone några hundra som stod i kö. Det är tråkigt att inte alla får biljett, säger Pierre Nordberg, Supporter Liaison Officer för Malmö FF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.