Stehags tambourelliförening är redo för VM. Foto: Rebecka Erici/SVT

Tambourelli-VM intar Stehag

Uppdaterad
Publicerad

I helgen kommer deltagare från Japan, Tyskland och Skottland för att göra upp om VM-titlarna i tambourelli i den skånska byn med drygt tusen invånare.

Indy Lennartsson heter kvinnan som ligger bakom att den lilla byn Stehag, strax norr om Eslöv, under helgen kommer få långväga besök. Det är nämligen hon som har tagit sporten tambourelli till byn.

– Det är en sport som jag tagit med mig från Skottland. Jag har växt upp med sporten eftersom det var mina föräldrar och några av deras kompisar som kom på den, berättar hon.

Tamburinliknande racket

För en utomstående liknar sporten badminton, men där racketen bytts ut mot en tamburinliknande variant. I Stehags sporthall spelar vanligtvis alla åldrar tillsammans, men vid helgens tävlingar delas de in efter ålder och beroende på om de vill tävla i dubbel eller singel.

– Det är första gången det hålls i Sverige, så det ska bli jättekul, säger Indy Lennartsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.