Torbjörn Tegnhammar (M). Foto: SVT

Tegnhammar (M): ”Väldigt avslöjande för hans moral”

Uppdaterad
Publicerad

Moderata oppositionsrådet i Malmö, Torbjörn Tegnhammar, är kritisk efter beskedet att Patrick Reslow går över till Sverigedemokraterna.
– Det är väldigt avslöjande för hans moral när han gör så här efter ett väldigt långt medlemskap i Moderaterna.

Samtidigt säger Torbjörn Tegnhammar att han har svårt att beklaga att Patric Reslow byter parti:

– Har man den människosynen och de värderingarna så ska man inte vara med i Moderaterna. Moderaterna i Malmö har inga bruna tendenser över huvud taget, så jag förstår att man inte känner sig hemma där om man har de värderingarna.

”Moraliskt bindande”

Enligt Torbjörn Tegnhammar skriver alla kandidater på en försäkran om att lämna sina politiska uppdrag om man lämnar partiet.

– Han är ju jurist så han förstår ju att det inte är juridiskt binande, men det är ju moraliskt bindande, säger Torbjörn Tegnhammar (M).

”Betyder väldigt lite”

Vad betyder det här för Moderaterna i Malmö?

– Det betyder väldigt lite. Vi är ju i opposition. Det är glädjande att det sker nu och inte efter valet. I majoritet hade man riskerat majoriteten i ett sådant här fall, men i opposition spelar det inte så stor roll, säger han.

”Gjort helt rätt”

– Är man inte moderat och delar moderata värderingar så ska man inte vara med i Moderaterna. På det viset har han ju gjort helt rätt, säger Torbjörn Tegnhammar (M), oppositionsråd i Malmö.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer