10 av 24 testade hamburgerrestauranger fick anmärkningar för dålig hygien. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Tio hamburgerställen i Malmö fick anmärkningar

Uppdaterad
Publicerad

Miljöförvaltningen i Malmö kontrollerade 24 hamburgerrestauranger i Malmö – tio av dem fick anmärkningar för dålig hygien.

Hamburgerställena som tillhör kedjorna McDonald´s och Burger King fick oaviserade besök av miljöförvaltningen mellan 9 februari och 27 mars i år.

Fyra restauranger fick anmärkningar som gjorde att miljöförvaltningen bestämde sig för att komma tillbaka och kontrollera att åtgärder vidtagits. Det handlade exempelvis om olämplig förvaring av livsmedel eller bristfällig rengöring, enligt Skånska Dagbladet .

Krävde åtgärder från restaurangerna

På sex restauranger var anmärkningarna så pass många att miljöförvaltningen begärde en åtgärdsplan. Hanteringen av livsmedel som kan framkalla allergiska reaktioner fick kritik på fem restauranger.

Miljöförvaltningen anser att det är anmärkningsvärt att en så stor andel av restaurangerna hade så pass allvarliga anmärkningar att de måste följas upp, skriver tidningen.

Hamburgerkedjan Max, som också ingick i kontrollen, klarade sig helt utan anmärkningar. McDonald´s och Burger King har nu rättat till bristerna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer