Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tobbe Walter har 17 gamla mobiltelefoner hemma i ett vitrinskåp. Många fungerar fortfarande. Foto: Johan Dernelius/SVT

Tobbe har sparat alla sina mobiltelefoner

Uppdaterad
Publicerad

Tobbe Walter i Ängelholm har en unik hobby – han samlar på gamla mobiltelefoner. Hans samling, som visas upp i ett vitrinskåp, innehåller allt från övertjocka Nokias till moderna smartmobiler.

Långa, korta, färgglada och lövtunna, så ser mobilsamlingen ut i det svarta glasskåpet.

Tobbe Walter, som arbetar som elektriker, har sparat nästan alla mobiltelefoner han har haft sedan han fick sin första som 14-åring. Hans samling, som finns i ett svart glasskåp, innehåller en rad olika modeller och färger.

En nostalgisk samling

Där finns både en övertjock Nokia 2010, en gul variant som främst användes av hantverkare och ansågs vara okrossbar, till nya slimma smartmobiler med en modern pekskärm över hela ytan.

– Här är alla mina mobiltelefoner. Det är bara ett fåtal som fått åka till återvinningen. Då har de varit helt krossade eller obrukbara, säger Tobbe Walter.

Gamla mobiltelefoner går att återvinna på de större återvinningsstationerna.

Kolla in samlingen i videon och njut av mobilnostalgi.

Nokian (till vänster) fick nu 42-årige Tobbe Walter på sin 14-årsdag. Den lövtunna Elari CardPhone köptes runt 2010 och kunde rymmas i en normalstor plånbok. Foto: Johan Dernelius

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.