Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera personer är skadade efter en kraftig trafikolycka på E6. Foto: Mikael Nilsson

17 skadade efter olycka på E6 norr om Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Flera fordon och 17 personer ska ha varit involverade i en trafikolycka på E6 vid Borgeby-Löddeköpinge. Till en början bedömdes skadeläget som allvarligt för flera, men under natten till torsdagen hade läget stabiliserats.

Klockan 19.08 kom larm om en större olycka på E6. Tre personbilar och en lastbil var inblandade i trafikolyckan och totalt sjutton personer skadades. Nio ambulanser och nio brandbilar larmades till platsen norr om Malmö.

– Det är ett antal skadade och vi håller för tillfället på att klippa upp taken på bilar samt ge hjälp på plats. E6:an är avstängd i båda riktningarna, säger Patric Nilsson, vakthavande befäl på Räddningstjänsten Syd.

Skadeläget har stabiliserats

13 personer fördes till sjukhus med ambulans. Två vuxna och ett barn ska ha behandlats för livshotande skador till en början. Fyra personer för medelsvåra skador och sju personer ådrog sig lindriga skador.

– En buss hämtade dem som inte behövde åka ambulans, men som behövde ses över, säger Sören Gustavsson, teamledare på SOS Alarm.

De tre personbilarna har bärgats från platsen. Enligt bilder från platsen hann långa bilköer bildas innan vägen öppnade upp igen.

Strax efter klockan 01:00 bedömdes ingen av de skadade längre som livshotande uppger polisen. Flera av dem fick under natten till torsdagen lämna sjukhuset.

Rubriceringen: grov vårdslöshet och vållande till kroppsskada

Just nu utreder polisen vad som har hänt, vittnen kommer bland annat att förhöras. Polisen har gjort en anmälan om grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Men har ingen misstänkt.

– Utredningen får visa om det är någon som kan misstänkas för något brott, säger Jimmy Modin, presstalesperson vid Polisen Syd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.